Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

8 Ιανουαρίου 2013

Τεστ σάλιου «ανοίγει τον δρόμο» για τη θεραπεία του παιδικού άσθματος

Ένα απλό τεστ στο σάλιο μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των παιδιών με σοβαρό άσθμα, τα οποία αν και λαμβάνουν αγωγή, αυτή δεν δρα όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Science», πρόκειται για ένα DNA τεστ στο σάλιο του παιδιού που αποκαλύπτει το σχήμα των β-2 υποδοχέων και το κατά πόσο το βρογχοδιασταλτικό σαλμετερόλη θα προσδεθεί σε αυτούς.


Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Brighton and Sussex και από το Πανεπιστήμιο του Dundee εξηγούν ότι ο λόγος που ορισμένα παιδιά δεν ανταποκρίνονται στη σαλμετερόλη οφείλεται σε συγκεκριμένη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα.

Οι ερευνητές χορήγησαν σε 31 παιδιά με άσθμα, τα οποία έφεραν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, σαλμετερόλη, ενώ σε άλλα 31 παιδιά, που επίσης έφεραν τη μετάλλαξη, χορήγησαν ένα άλλο βρογχοδιασταλτικό, τη μοντελουκάστη.

Το ενδιαφέρον συμπέρασμά τους ήταν ότι η σαλμετερόλη είτε δεν έδρασε, είτε έδρασε πολύ περιορισμένα στα παιδιά που την έλαβαν, εν αντιθέσει με την μοντελουκάστη. Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Somnath Mukhopadhyay δήλωσε ότι «για πρώτη φορά δείξαμε ότι η εξατομικευμένη ιατρική μπορεί να φανεί αποτελεσματική στο πεδίο του παιδικού άσθματος».
vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.