Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

8 Ιανουαρίου 2013

Προστατεύστε το δέρμα σας από τις χιονίστρες

Έχετε έντονη φαγούρα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών με κοκκινίλες; Ίσως πρόκειται για τις λεγόμενες χιονίστρες, που αναπτύσσονται στα άκρα, συνήθως με το κρύο που αυτές τις μέρες είναι τσουχτερό.

Τι ακριβώς είναι

Πρόκειται για ένα αρχικό στάδιο κρυοπαγήματος, που εκδηλώνεται με φουσκάλες στο δέρμα, τις οποίες δεν πρέπει να σπάμε. Ακόμη πολλές φορές οι χιονίστρες μπορεί να οφείλονται σε αγγειακές διαταραχές.


Πως προκαλούνται

Το έντονο κρύο σε συνδυασμό με την υγρασία και με τον αέρα, ερεθίζουν το δέρμα και προκαλούν αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα τα άκρα που είναι πιο ευάλωτα στο κρύο, να παγώνουν και να μελανιάζουν.
Όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον είναι πολύ χαμηλή, το αίμα συγκεντρώνεται στα ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα να μη φθάνει αρκετό στα άκρα και να παγώνουν πιο εύκολα.
Οι χιονίστρες, είναι ουσιαστικά κρυοπαγήματα πρώτου βαθμού, που εκδηλώνονται με έντονη ερυθρότητα του δέρματος και πόνο. Υπάρχουν βέβαια και κρυοπαγήματα δευτέρου βαθμού που συνοδεύονται με φυσαλίδες οι οποίες περιέχουν υγρό .

Πώς θα προστατευτείτε

  • Προστατέψτε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα και τα χείλια σας με ένα στικ χειλιών.
  • Όταν εκτίθεστε στο κρύο και στον αέρα, να έχετε καλυμμένα τα άκρα σας. Φοράτε μάλλινα γάντια, σκούφο και μάλλινες κάλτσες.
  • Φροντίστε να μην λείπουν από το διαιτολόγιό σας τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και C που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.
  • Βάλτε το άκρο που έχει το πρόβλημα για 10 λεπτά σε χλιαρό χαμομήλι που διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση
  • Αποφύγετε να εκτίθεστε για πολύ ώρα στο έντονο κρύο
  • Εάν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε το δερματολόγο 


 pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.