Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

11 Μαΐου 2013

Τροφές και ουσίες με λίπος για... να χάσετε γρήγορα λίπος

Τροφές και ουσίες με λίπος για... να χάσετε γρήγορα λίπος
Το ξέρατε ότι τροφές που περιέχουν ασβέστιο και πρωτεΐνες, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν ιδιότητες απελευθέρωσης λίπους; Αν όχι είναι καιρός να το μάθετε και να προσαρμόσετε τη δίαιτά σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη χρειαστεί να στερηθείτε βασικές τροφές που αγαπάτε. Ας δούμε 13 τροφές και συστατικά που έχουν την ιδιότητα απελευθέρωσης λίπους και ταυτόχρονα βοηθούν στην απώλεια λίπους.


Ασβέστιο
Μικροί μάθαμε ότι πρέπει να πίνουμε γάλα γιατί το ασβέστιο κάνει καλό στα οστά, αλλά μια ακόμη από τις θετικές του επιδράσεις είναι και ότι βοηθά στον έλεγχο της πείνας. Έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν αρκετό ασβέστιο, έχουν μεγαλύτερη λιπώδη μάζα και λιγότερο έλεγχο της όρεξής τους.
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ωστόσο παρατίθενται ξεχωριστά γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι από μόνα τους είναι σαφώς πιο αποτελεσματικά για την επιτάχυνση της απώλειας λίπους απ’ ό,τι άλλες διατροφικές πηγές. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι άλλα υλικά των γαλακτοκομικών δρουν σε συνεργασία με το ασβέστιο.
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση τριών μερίδων γαλακτοκομικών ημερησίως, μειώνει σημαντικά το σωματικό λίπος σε παχύσαρκα άτομα. Επίσης το γάλα χωρίς λιπαρά αμέσως μετά την προπόνηση και ξανά μια ώρα μετά από αυτή, συνδράμει στην απώλεια λίπους, στην καλύτερη μυϊκή δύναμη και στην ενίσχυση των οστών.
Ρεσβερατρόλη
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μικρό ποτήρι κρασί την ημέρα, είναι καλό για την υγεία μας. Οι ερευνητές πιστώνουν τις αντιγηραντικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης (βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια, τα μούρα και τα φιστίκια) στο κόκκινο κρασί, ενώ νεότερες μελέτες συνδυάζουν αυτό το αντιοξειδωτικό με την απελευθέρωση λίπους. Η ρεσβερατρόλη συνδέεται και με την προστασία από την παχυσαρκία και την αντίσταση στην ινσουλίνη (πρόδρομο του διαβήτη), οπότε ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα τελικά επιβάλλεται!
Λάδι καρύδας

Αυτό το γλυκό, πλούσιο έλαιο, έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά δραστικό για την κοιλιακή παχυσαρκία σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της περιμέτρου της μέσης τους, βελτιώνοντας την αναλογία της κακής με την καλή χοληστερόλη. Σε πληθυσμούς που το λάδι καρύδας αποτελεί μέρος της διατροφής, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και οι καρδιοπάθειες δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
Διάφορες έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα βοηθούν τους ανθρώπους να αποθηκεύουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Μια διατροφή πλούσια σε ελιές, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και σπόρους, μαύρη σοκολάτα και αβοκάντο μπορεί να κρατήσει την κοιλιά λεπτή για χρόνια.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι θετική επίδραση στη διατροφή μας έχουν και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια και σε πολλούς ξηρούς καρπούς ή σπόρους. Η κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων βελτιώνει το μεταβολισμό και βοηθά στη μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Βέβαια η βάση πρέπει να δοθεί στα ωμέγα-3, με την ικανότητά τους στην απώλεια βάρους να σχετίζεται με τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις τους. Αυτά τα υγιή λίπη προστατεύουν επίσης από καρδιαγγειακά νοσήματα και ενισχύουν τη διάθεσή μας.
Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη προωθεί το υγιές δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και τους μυς, αλλά έχει θαυματουργές ιδιότητες και στην απώλεια βάρους. Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, όπως επίσης και την καύση των θερμίδων μετά το γεύμα. Με άλλα λόγια η πρωτεΐνη οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση, λιγότερη πείνα και μεγαλύτερη καύση του λίπους. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι προσθέτουν πρωτεΐνη στη διατροφή τους, μειώνουν την πρόσληψη τροφής κατά 10% (200 θερμίδες).
Βιταμίνη C

Σίγουρα γνωρίζετε για την επίδραση της βιταμίνης C ενάντια στα κρυολογήματα, ωστόσο η βιταμίνη αυτή βοηθά και στην απώλεια βάρους. Λαοί που έχουν έλλειψη βιταμίνης C, έχουν επίσης μεγαλύτερη ροπή προς την παχυσαρκία.
Κινόα
Αυτό το αρχαίο δημητριακό είναι μια θρεπτική σούπερ «δύναμη». Είναι γεμάτο από πρωτεΐνες, αμινοξέα, φυτοστερόλες και βιταμίνη Ε. Πέρα από όλα αυτά όμως δρα και ως αναστολέας του λίπους. Ζώα που τρέφονταν με συμπληρώματα που περιέχουν εκχύλισμα σπόρων κινόα, είχαν λιγότερο σωματικό λίπος, χαμηλότερο βάρος σώματος και μειωμένη όρεξη. Επίσης η κινόα μπορεί να βρεθεί και σε μορφή κράκερ, να συνοδεύσει διάφορα πιάτα και ζεστά δημητριακά.
Μέλι
Σε μελέτες που έγιναν σε ζώα για τη μείωση του βάρους και του λίπους του σώματος, όταν το μέλι λειτουργεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης, έχει δείξει αρκετά υποσχόμενα αποτελέσματα. Είναι γνωστό ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου και είναι πολύ αποτελεσματικό αντιβηχικό.
Κακάο

Το κακάο περιέχει περισσότερα φαινολικά αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα τρόφιμα. Μπορεί να προστατεύσει τα νεύρα από τραυματισμό και φλεγμονή και το δέρμα από οξειδωτικές βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και έχει ευεργετικές ιδιότητες στο αίσθημα κορεσμού, τη γνωστική λειτουργία και τη διάθεση.
Φυτικές ίνες
Διάφοροι ειδικοί για την απώλεια βάρους έχουν προτείνει την έναρξη ενός γεύματος με μια σαλάτα για να διώξουμε την πείνα και να διασφαλιστεί ότι δε θα ακολουθήσει υπερφαγία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σαλάτες είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών. Πράσινα λαχανικά, καρότα και ντομάτες, όλα έχουν σε αφθονία αυτά τα μακροθρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης τεκμηριωμένη η επίδραση των φυτικών ινών στο αίσθημα κορεσμού.
Ξύδι
Το ξύδι που συνδυάζεται με τη σαλάτα βοηθά επίσης στο αίσθημα της πληρότητας. Μειώνει την γλυκαιμική επίδραση ενός γεύματος, η οποία έχει συνδεθεί με το αίσθημα κορεσμού, που με τη σειρά του μειώνει την πρόσληψη τροφής. Το ξύδι αποτρέπει επίσης τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
πηγή:clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.