Ντομάτες στο λεπτό
Αν θέλετε να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες που αγοράσατε βουτήξτε τις για 2 λεπτά σε καυτό νερό ώστε να ζαρώσουν και η φλούδα τους να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
Πατάτες σε χρόνο dt
Αν θέλετε ξεροψημένες πατάτες φούρνου σε λίγο χρόνο πριν τις βάλετε στο φούρνο βράστε τις για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Μετά κόψτε τις, βάλτε τις στο ταψί, προσθέστε αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο και ψήστε τις σε ισχυρή φωτιά.
Τυρί μαλακό και πάλι
Αν το τυρί έχει ξεραθεί στο ψυγείο σας για να το μαλακώσετε και πάλι και για να γίνει όπως ήταν πριν κάντε το εξής: Τυλίξτε το σε μια πετσέτα την οποία θα έχετε ραντίσει με λευκό κρασί.
Ψωμί φρέσκο σαν την πρώτη μέρα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα με «πόδια» -αφού πρώτα την βρέξετε- και τοποθετήστε πάνω σε αυτή το ψωμί. Ψεκάστε το ψωμί με λίγο νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Σε 3 με 4 λεπτά το ψωμί θα μαλακώσει και πάλι εξαιτίας των υδρατμών που θα δημιουργηθούν στην κατσαρόλα.
Για να μην αλλοιώνονται τα αυγά
Αποφύγετε να πλένετε τα αυγά προτού τα βάλετε στο ψυγείο όσο βρώμικα κι αν είναι γιατί έτσι θα χαλάσουν πιο εύκολα. Μην ξεχάσετε ωστόσο να τα πλύνετε πριν τα καταναλώσετε.
πηγή:lifezone.gr
Αν θέλετε να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες που αγοράσατε βουτήξτε τις για 2 λεπτά σε καυτό νερό ώστε να ζαρώσουν και η φλούδα τους να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
Πατάτες σε χρόνο dt
Αν θέλετε ξεροψημένες πατάτες φούρνου σε λίγο χρόνο πριν τις βάλετε στο φούρνο βράστε τις για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Μετά κόψτε τις, βάλτε τις στο ταψί, προσθέστε αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο και ψήστε τις σε ισχυρή φωτιά.
Τυρί μαλακό και πάλι
Αν το τυρί έχει ξεραθεί στο ψυγείο σας για να το μαλακώσετε και πάλι και για να γίνει όπως ήταν πριν κάντε το εξής: Τυλίξτε το σε μια πετσέτα την οποία θα έχετε ραντίσει με λευκό κρασί.
Ψωμί φρέσκο σαν την πρώτη μέρα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα με «πόδια» -αφού πρώτα την βρέξετε- και τοποθετήστε πάνω σε αυτή το ψωμί. Ψεκάστε το ψωμί με λίγο νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Σε 3 με 4 λεπτά το ψωμί θα μαλακώσει και πάλι εξαιτίας των υδρατμών που θα δημιουργηθούν στην κατσαρόλα.
Για να μην αλλοιώνονται τα αυγά
Αποφύγετε να πλένετε τα αυγά προτού τα βάλετε στο ψυγείο όσο βρώμικα κι αν είναι γιατί έτσι θα χαλάσουν πιο εύκολα. Μην ξεχάσετε ωστόσο να τα πλύνετε πριν τα καταναλώσετε.
πηγή:lifezone.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.