Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

26 Φεβρουαρίου 2013

Το μυστικό για... καλή καρδιά


Η προσφορά στους άλλους μέσω του εθελοντισμού μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά ακόμη και σε μικρές ηλικίες σύμφωνα με νέα έρευνα.
Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε από μελέτη που έκαναν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας. 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο παιδιατρικής Journal of the American Medical Association “JAMA” στις 25 Φεβρουαρίου, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξετάσουν τον ακριβή αντίκτυπο που έχει ο εθελοντισμός στη φυσική κατάσταση των εφήβων που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη. 

“Ήταν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ανακαλύψαμε πως η κοινωνική προσφορά βελτίωσε την υγεία των εφήβων”, ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ Χάνα Σράιερ.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να εξετάσουν τις επιπτώσεις του εθελοντισμού στην σωματική υγεία 106 εφήβων. Μέτρησαν λοιπόν το Δείκτη Μάζας Σώματος, τη χοληστερόλη και τα επίπεδα φλεγμονών 53 μαθητών, οι οποίοι αφιερώναν μια ώρα την εβδομάδα σε εθελοντικές εργασίες. Έπειτα συνέκριναν τα αποτελέσματα με ομάδα 53 μαθητών που δεν ασχολούνταν με τον εθελοντισμό. 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά από δέκα εβδομάδες, όσοι μαθητές ασχολήθηκαν με τον εθελοντισμό, εμφάνιζαν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και λιγότερες φλεγμονές σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ είχαν και χαμηλότερα επίπεδα λίπους. 

Οι μαθητές που έδειξαν μεγαλύτερη αφοσίωση στον εθελοντισμό παρουσίασαν επίσης μεγαλύτερη βελτίωση στην καρδιοαγγειακή τους υγεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.