Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

22 Ιανουαρίου 2013

Η γλώσσα του σώματος και η διάθεση της συντρόφου

Σε όλους έχει συμβεί να νομίζουμε πως έχουμε εκνευρίσει τον/ τη σύντροφό μας, αλλά να μην είμαστε και εντελώς βέβαιοι γι΄ αυτό και να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να το διαπιστώσουμε. 

Τώρα οι ερευνητές συμβουλεύουν τα ζευγάρια, να ελέγχουν τη γλώσσα του σώματος του συντρόφου τους αντί να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις εκφράσεις του προσώπου του, πριν βγάλουν οποιοδήποτε συμπέρασμα.


Ενώ οι συμβατικές μέθοδοι λένε πως, τα συναισθήματα επικοινωνούνται καλύτερα με τις εκφράσεις του προσώπου, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Princeton βρήκε ότι, υπάρχουν κάποιες τέτοιες εκφράσεις που είναι διφορούμενες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να δυσκολεύονται να καταλάβουν μόνο από το πρόσωπο εάν κάποιος έχει μια εξαιρετικά θετική ή αρνητική αντίδραση.

Ωστόσο, η γλώσσα του σώματος αποδείχθηκε πως είναι ένας πολύ πιο αξιόπιστος οδηγός. Σε τέσσερα διαφορετικά πειράματα οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βγάλουν συμπεράσματα από φωτογραφίες ατόμων για το εάν οι άνθρωποι αυτοί βίωναν συναισθήματα όπως η απώλεια, η νίκη ή ο πόνος, μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου τους, τη στάση του σώματος τους ή και από τα δύο.

Οι συμμετέχοντες που είδαν τις φωτογραφίες, έδειξαν να αντιλαμβάνονται κατά 50% περίπου τα συναισθήματα των ατόμων που απεικονίζονταν όταν η φωτογραφία έδειχνε το πρόσωπό τους, ενώ εκείνοι που είδαν μόνο το σώμα ή πρόσωπο και σώμα μαζί, ήταν περισσότερο επιτυχείς στα συμπεράσματά τους.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Alexander Torodov, σημείωσε: «Υπάρχει μεγαλύτερη ασάφεια στις εκφράσεις του προσώπου από ότι νομίζαμε έως τώρα. Υποθέταμε πως οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό, μεταφέρεται στο πρόσωπο κάνοντας τους άλλους να αντιλαμβάνονται άμεσα τα συναισθήματά μας. Όμως, αυτό φαίνεται να μην είναι απαραίτητα πάντα αλήθεια».

Οι επιστήμονες σημειώνουν πως, όταν τα συναισθήματα φθάνουν σε μια συγκεκριμένη ένταση, οι εκφράσεις του προσώπου αλλοιώνονται, όπως ο ήχος του στερεοφωνικού που είναι στη διαπασών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να βγάλει ένα σωστό συμπέρασμα!

Οι δοκιμές που έγιναν, αποκάλυψαν πως τελικά, όλοι οι άνθρωποι στηριζόμαστε πολύ περισσότερο και στη γλώσσα του σώματος όταν πρόκειται να βγάλουμε συμπεράσματα για κάποιον άλλο, αμφισβητώντας κατά κάποιο τρόπο την πρωτοκαθεδρία των εκφράσεων του προσώπου.

Γι αυτό, κάθε φορά που πρόκειται να βγάλετε συμπέρασμα για το πώς νοιώθει το ταίρι σας, επανεξετάστε το σώμα του και τι μπορεί να σας λέει με αυτό!


 .capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.