Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

25 Μαΐου 2013

Αυτές είναι οι 4 τροφές για super όραση

Αυτές είναι οι 4 τροφές για super όραση
Προβλήματα με την όραση όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας επηρεάζουν καθημερινά εκατομμύρια ενήλικες, Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους οι καταστάσεις μπορούν, πολύ εύκολα, να προληφθούν με την απαραίτητη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων μέσω της καθημερινής μας διατροφής. Αυτές είναι οι τροφές πλούσιες σε συστατικά που ωφελούν σημαντικά και τα μάτια μας.


Χυμός πορτοκάλι
Η βιταμίνη C, στην οποία είναι πλούσιος, έχει σημαντικές, θετικές επιδράσεις στην υγεία των ματιών μας. Ευνοεί τα υγιή αιμοφόρα αγγεία του ματιού και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη. Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού μας δίνει το ένα πέμπτο της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας της βιταμίνης.
Στρείδια
Εκτός από αφροδισιακά, είναι η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου- ιχνοστοιχείου απαραίτητου για την καλή υγεία των ματιών μας. Ο ψευδάργυρος επιτρέπει στην βιταμίνη Α να δημιουργήσει την μελανίνη, η οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύει τα μάτια μας.
Φυστίκια
Είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε και Ω-3 λιπαρών- συστατικών ζωτικών για την υγεία της όρασης. Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχτεί ότι καθυστερεί τον καταρράκτη ενώ, οι άνθρωποι με έλλειψη στην λήψη Ω3 λιπαρών αναπτύσσουν συχνότερα ασθένειες όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ή η βλάβη των αιμοφόρων αγγείων του αμφιβληστροειδούς, που μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση.
Quinoa
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μειώνει τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας (ο οποίος οφείλεται στην πάροδο του χρόνου) κατά 8%. Καρποί όπως η quinoa, αντί για επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, μπορούν να κάνουν θαύματα.


Πηγή: http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.