Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

21 Ιανουαρίου 2013

Πιείτε καφέ και κοιμηθείτε!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσετε την υπνηλία μέσα στην ημέρα, είναι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ λίγο πριν από ένα σύντομο μεσημεριανό ύπνο.
 
Μπορεί αυτό να σας φαίνεται κάπως παράδοξο με την πρώτη ματιά, όμως η καφεΐνη χρειάζεται σύμφωνα με τους ειδικούς 20 λεπτά για να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να επιδράσει στο νευρικό μας σύστημα.


Αν λοιπόν το μεσημέρι κοιμηθείτε ένα 20 λεπτό (όχι παραπάνω) θα ξυπνήσετε ακριβώς τη στιγμή που η καφεΐνη θα έχει αρχίσει να σας τονώνει, με αποτέλεσμα να σηκωθείτε από το κρεβάτι γεμάτοι ζωντάνια και ανανεωμένοι.

Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν αν έχετε τη συνήθεια να κοιμάστε το μεσημέρι, ακόμη και για λίγο, είναι πιθανό να ζήσετε περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με όσους δεν κοιμούνται καθόλου το μεσημέρι. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές λίγη ώρα μεσημεριανού ύπνου μειώνει τα επίπεδα του στρες, τονώνει το καρδιαγγειακό μας σύστημα και βελτιώνει τα αντανακλαστικά και τη μνήμη μας.
Χρήσιμες συμβουλές:
  • Βρείτε χρόνο για σιέστα. Ιεραρχείστε τις υποχρεώσεις σας και διαμορφώστε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο για να κοιμηθείτε το μεσημέρι ή το απόγευμα.
  • Αφήστε τις υποχρεώσεις που απαιτούν μεγαλύτερη ενέργεια μετά τον ύπνο που θα είστε πιο ξεκούραστοι για να αντεπεξέλθετε.
  • Ελαττώστε το φως, περιορίστε τους θορύβους (βάλτε ωτοασπίδες αν χρειαστεί) και προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις.
  • Ακόμη και αν έχετε χρόνο μην κοιμηθείτε περισσότερο από μια ώρα γιατί ίσως δεν θα μπορέσετε να κοιμηθείτε εύκολα το βράδυ. Για να είστε σίγουροι βάλτε ξυπνητήρι.
  • Αν δεν έχετε χρόνο για σιέστα μπορείτε να κοιμάστε τα Σαββατοκύριακα και μια μέρα μέσα στην εβδομάδα που είναι πιο άνετο το πρόγραμμά σας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμη και 30 λεπτά μεσημεριανού ύπνου 3 φορές την εβδομάδα, κάνουν καλό στην καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.