Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

21 Απριλίου 2013

Αυτές οι τροφές σε βοηθούν να αποκτήσεις μυαλό...Αϊνστάιν

Αυτές οι τροφές σε βοηθούν να αποκτήσεις μυαλό...Αϊνστάιν
Oι διατροφικές μας συνήθειες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Υπάρχουν τροφές ευεργετικές για τα οστά, για τα μαλλιά και τα νύχια και υπάρχουν και άλλες που βοηθούν να αποκτήσουμε μυαλό-ξυράφι.
Πάμε να τις δούμε:


1. Λιπαρά ψάρια: Ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα DHA. Το DHA, είναι ένας τύπος Ω-3, ο οποίος βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Επιπροσθέτως, τα Ω-3 βοηθούν στη μνήμη και έτσι μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης άνοιας ή της νόσου Alzheimer.
2. Ντομάτα : Η αγαπημένη σε όλους ντομάτα, όπως γνωρίζετε περιέχει το λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα καροτενοειδές , που προστατεύει από ασθένειες όπως η άνοια.
3. Πιπέρι καγιέν:Και όμως οι καυτερές πιπεριές είναι ευεργετικές για τον εγκέφαλό σας. Η καψαϊκίνη,. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει υποδοχείς για την καψαϊκίνη (ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές), οι οποίοι υποδοχείς απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε και να αδειάζουμε το κεφάλι μας από το άγχος
4. Άγριο βατόμουρο : Είναι το απόλυτο φρούτο, αφού είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Τι καταφέρνει; Να βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας και να σας κρατά σε εγρήγορση


Πηγή: http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.