Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

21 Απριλίου 2013

Ποια ώρα πρέπει να τρώμε για να χάσουμε κιλά;

Ποια ώρα πρέπει να τρώμε για να χάσουμε κιλά;
Στη μελέτη συμμετείχαν 420 παχύσαρκες γυναίκες, στις οποίες οι επιστήμονες είχαν δώσει συγκεκριμένο αριθμό μερίδων που πρέπει να καταναλώσουν, χωρίς  ωστόσο να τις ενημερώσουν για  τις ώρες που έπρεπε να φάνε τα γεύματα τους. Το πρόγραμμα διήρκησε 20 εβδομάδες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μετά από τις 15.00 το μεσημέρι  έχασαν 25% του βάρους τους, που μεταφράζεται σε 7,7 κιλά, ενώ αυτές που κατανάλωναν το γεύμα τους πριν από τις 15.00 έχασαν σχεδόν 10 κιλά. Σε ότι αφορά τα γεύματα που κατανάλωναν πιο αργά δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απώλεια βάρους τους.

 
Η μεγαλύτερη απώλεια κιλών στις γυναίκες που κατανάλωναν το γεύμα τους νωρίτερα από τις 15.00 μμ δεν επηρεάστηκε από κανέναν άλλο παράγοντα. Οι θερμίδες, η άσκηση, η όρεξη , ο ύπνος αλλά και άλλοι λόγοι που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους δεν επηρέασαν καθόλου τη διαφορά στα κιλά της πρώτης από τη δεύτερη ομάδα γυναικών.
Μέχρι και σήμερα δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο πως ο χρόνος της κατανάλωσης του φαγητού μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια μας να χάσουμε κιλά. Αυτό ωστόσο που είναι γνωστό είναι ότι η ώρα των γευμάτων, μετά από έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα, μπορούν να έχει καθοριστικό ρόλο  στο μεταβολισμό. Αν τρώμε σε ακατάστατες ώρες τα όργανα του σώματος μας απορυθμίζονται, ο εγκέφαλος μας  «μπερδεύεται» με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή αποθήκευση της ενέργειας από το σώμα
Ακόμη, σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα καθώς μπορεί να μας χορτάσει και να μας συγκρατήσει από θερμιδικές ατασθαλίες  αλλά και για να μην παρασυρθούμε σύντομα σε κατανάλωση νέου γεύματος.

πηγή:→lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.