Το
παγωτό μια (όχι μόνο καλοκαιρινή) απόλαυση, είναι συνώνυμο για πολλούς
με την έννοια του απαγορευμένου διατροφικά καρπού. Δοκιμάστε όμως την
συνταγή μας. Και θα δείτε ότι εύκολα μπορεί να γίνει ελαφρύ και δροσερό
χωρίς πολλά λιπαρά και πολύ ζάχαρη.
Υλικά
- ένα κουτί morfat (κρέμα με φυτικά λιπαρά)
- ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ένα κουτί γάλα εβαπορέ light
- 4 κουταλιέςκακάο ή τριμμένη κουβερτούρα
- φρούτα επιλογής σας (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε
την κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε
ταυτόχρονα τα γάλατα με μικρή και σταθερή ροή. Τέλος προσθέτουμε το
κακάο ή τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα
τα υλικά. Αν προσθέσουμε φρούτα τα ρίχνουμε στο μίγμα και απλώς τα
ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, κατά προτίμηση σε
κυπελάκια παγωτού, για να έχουμε έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνουμε
αλλά και γιατί είναι δύσκολο να το κόψουμε σε μερίδες, αφού είναι πιο
σκληρό από τα έτοιμα λόγω της έλλειψης συντηρητικών, διογκοτικών και
βελτιωτικών. Είναι μια πολύ εύκολη, υγιεινή, σχετικά χαμηλή θερμιδικά
και κυρίως νοστιμότατη επιλογή για όλους και πιο πολύ για τα παιδιά.
diatrofi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.