Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

21 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί τα τηγανητά βλάπτουν τους άνδρες;

Όσοι άντρες συνηθίζουν να τρώνε συχνά τηγανητά φαγητά (πάνω από μία φορά την εβδομάδα), ίσως αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.
 
Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε μία νέα ανάλυση, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος αυτός μπορεί να αυξάνεται με την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων που μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Κέντρου Μελέτης του Καρκίνου Fred Hutchinson, στο Σιάτλ.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα στοιχεία από δύο προγενέστερες έρευνες, όπου είχαν συμμετάσχει 1.549 πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη και 1.492  υγιείς άνδρες ηλικίας από 35 έως 74 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειές τους.

Οι ερευνητές του Fred Hutchinson συνυπολόγισαν όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη (ηλικία, το σωματικό βάρος, ιστορικό κτλ).

Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «The Prostate», η  κατανάλωση τηγανητών από μία φορά την εβδομάδα και πάνω, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά  περίπου 33%, σε σχέση με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όσοι άνδρες τρώνε τηγανητά πιο σπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.