Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

18 Ιανουαρίου 2013

Kάνε τη ζωή σου ποδήλατο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή στην Αθήνα έχει γίνει πολύ δύσκολη όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης μας.Απίστευτος χρόνος ,μεγάλος εκνευρισμός και αρκετά χαμένα χρήματα για μια μικρή διαδρομή.Τρόποι να βελτιώσουμε τη ζωή μας υπάρχουν αρκεί να μπορέσουμε να τους ανακαλύψουμε.

Ένας απο τους ευκολότερους είναι το ποδήλατο. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποδήλατα μας για καθημερινό τρόπο μετακίνησης.Έτσι θα καταφέρουμε ταυτόχρονα να γυμναστούμε βελτιώνοντας την αντοχή και τη δύναμη μας και να κάψουμε θερμίδες μειώνοντας το χρόνο της καθιστικής μας ζωής.


Είναι γεγονός ότι ενώ το ποδήλατο είναι πιο αργό μέσο απο το αυτοκίνητο, φτάνει πιο γρήγορα στον προορισμό του.

Γνωρίζετε ότι η ποδηλασία δρόμου θεωρείται ως το κορυφαίο αγώνισμα ποδηλασίας και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων καθώς βρίσκεται στο πρόγραμμα τους από το 1896? Τα πρώτα ποδήλατα είχαν κατασκευασθεί περίπου έναν αιώνα πριν. Υπάρχει συνεχής εκσυγχρονισμός του ποδηλάτου με ανθεκτικότερα και ελαφρύτερα υλικά, νέους μηχανισμούς κίνησης και υψηλού επιπέδου τεχνολογία.

Ωστόσο, εμείς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα απλό ποδήλατο και καλή διάθεση. Ποδήλατο μπορούμε να κάνουμε σε οποιονδήποτε χώρο ,οποιαδήποτε ώρα και φυσικά έχοντας παρέα άτομα κάθε ηλικίας.Ακόμα κι αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα να βγούμε στο δρόμο,ακόμα κι αν δεν έχει γίνει τροπος ζωής από παιδιά ,ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μια νέα αρχή.Δεν έχει ηλικία ,τόπο και χρόνο.Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε φίλους ,να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε το μέρος που ζούμε ,να γυμναστούμε ευχάριστα μακριά απο κλειστούς χώρους και βαρετά αθλήματα.

Το ποδήλατο θα μειώσει το χρόνο της μετακίνησης μας ,αυτό τον πολύτιμο χρόνο, κάνοντας την καθημερινή ρουτίνα μια ευχάριστη εναλλαγή.Βασική προυπόθεση είναι να τηρούμε τον κ.ο.κ που πέρα πέρα απο τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς περιλαμβάνει και κάποια απαραίτητα μέσα για την ασφάλεια μας ,π.χ(κράνος,φως,κουδουνάκι,κ.α).

Πριν ξεκινήσουμε κάθε φορά,καλό θα είναι να γνωρίζουμε την συντομότερη και πιο ξεκούραστη διαδρομή ,το καλό οδόστρωμα με τον κατάλληλο φωτισμό ,οδηγώντας πάντα στην δεξιά λωρίδα ετσι ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και να υπολογίζουμε τις κινήσεις των άλλων οδηγών ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσάρεστα γεγονότα.

Είναι απλό, παίρνουμε το ποδήλατο μας και φεύγουμε ,είτε μόνοι είτε με φίλους. Και να είστε σίγουροι ότι εκεί έξω σας περιμένει μεγάλη παρέα. Κάντε λοιπόν τη ζωή σας ποδήλατο.

Extra Info :
Για εσάς που φοβάστε να κάνετε την αρχή μόνοι και έχετε πολλές απορίες, έχει δημιουργηθεί μια πολλή ωραία μεγάλη παρέα στην Αθήνα, όπου οργανώνουν μια ημέρα την εβδομάδα ποδηλατοβόλτα! Η λεγόμενη Freeday κάθε Παρασκευή! Ξεκινά στις 21:30 , στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και διαρκεί 4-6 ώρες σε αποστάσεις από 30 έως 60 χλμ με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά εντός της Αττικής. Ακολουθείστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα λυθούν όλες σας οι απορίες, θα εξαφανιστεί κάθε ίχνος φόβου και αν αναρωτιέστε στο τέλος της εβδομάδας πως θα περάσετε ευχάριστα τις επόμενες , μάλλον λύσατε το πρόβλημα σας τουλάχιστον για την Παρασκευή! Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Freeday :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.