Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

20 Ιανουαρίου 2013

Πώς να ξεπεράσετε έναν καβγά μέσα σε μια σχέση

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται, είτε για το παραμικρό, είτε για πιο σοβαρούς λόγους! Ένας καυγάς μπορεί να αναζωογονήσει ή ακόμα και να διαλύσει μια σχέση... ανάλογα με την αφορμή και το χειρισμό του ζευγαριού.

Πολλοί ψάχνουν μια διέξοδο, ενώ άλλοι κατευθύνονται μόνο από τον εγωισμό τους. Όμως, γιατί να μην δείτε έναν τσακωμό ως μια ευκαιρία για την εξέλιξη της σχέσης και τον βλέπετε ως το «αγκάθι» της;

Κρατήστε «ανοιχτό» το μυαλό σας, δουλέψτε πάνω σε μια σχέση και αντιμετωπίστε τη διαμάχη μέσα από τις παρακάτω συμβουλές...


Μην αποφεύγετε τον καβγά σε σοβαρά ζητήματα
Η αποφυγή ενός καβγά για ένα σημαντικό ζήτημα της σχέσης μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Εάν είστε θυμωμένοι, μη διστάσετε να μιλήσετε για τα αισθήματά σας ή τουλάχιστον δείξτε την ενόχλησή σας μέσα από τη γλώσσα του σώματός. Μην θεωρείτε αυτονόητο οτι ο άλλος καταλαβαίνει τα συναισθήματά σας πάνω σε έναν τσακωμό.

Πάρτε αναπνοές και θυμηθείτε οτι μερικές λέξεις πονάνε!
Οι λέξεις πάνω στην ένταση ενός καυγά μπορούν να βλάψουν ή να καταστρέψουν ολοσχερώς μια σχέση. Προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματα και το μυαλό σας. Κάντε ένα βήμα πίσω και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Το άγχος και ο θυμός μπορεί να σας οδηγήσουν να πείτε πράγματα που δεν μπορείτε να τα πάρετε πίσω! Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά για να επανεξετάσετε ένα ζήτημα πρέπει να είστε ήρεμοι.

Πώς να ξεπεράσετε έναν καυγά μέσα σε μια σχέσηΜην απορρίπτετε κατευθείαν τις απόψεις του άλλου
Η σχέση σας δεν οδηγείται πουθενά αν απορρίπτετε αμέσως τις απόψεις του άλλου και αν αναθέτετε τις ευθύνες συνεχώς πάνω του. Συζητήστε σε ήπιους τόνους για τις προσδοκίες σας και μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Διευκρινίστε τι εννοούσε ο άλλος με τα λόγια του και αποφύγετε τις παρεξηγήσεις μέσα από την ειλικρίνειά σας.

Σκεφτείτε τον πραγματικό λόγο του καυγά
Είναι φυσικό να αισθάνεστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι, ωστόσο, πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να ηρεμήσει και να σκεφτεί τι πραγματικά επιθυμεί. Κάντε μια βόλτα και περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας. Κατανοήστε τι ήταν αυτό που σας προκάλεσε θυμό και ποιά είναι η αληθινή αιτία του καυγά... και πάρτε τις ανάλογες αποφάσεις!

Δείτε τον τσακωμό με αντικειμενικό μάτι
Ακούστε τον άλλο και δείτε κάθε πλευρά του νομίσματος, όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις κανένας από τους δυο δεν έχει εντελώς λάθος, ούτε απόλυτο δίκιο. Δείτε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του άλλου και μην αφήνετε τα συναισθήματα σας να ελέγχουν τις σκέψεις σας.
Πώς να ξεπεράσετε έναν καυγά μέσα σε μια σχέσηΠείτε ένα απλό «συγνώμη», όταν έχετε άδικο
Και όμως, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν τα απλά θέματα... περίπλοκα! Ένας απλός καυγάς ή μια διαφωνία για κάτι μικρό μπορεί να λυθεί με μια απλή λέξη: «Συγνώμη»! Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να αισθανθείτε καλύτερα, είναι να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας και να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω τη σχέση σας.



Αφήστε το γεγονός στο παρελθόν
Όταν καταλήξετε σε ένα θετικό συμπέρασμα, τότε πρέπει να θεωρήσετε οτι το γεγονός έληξε και να κάνετε μια νέα αρχή. Δεν μπορείτε να «χτυπήσετε» στον άλλο το συγκεκριμένο γεγονός ξανά στο μέλλον. Αναρωτηθείτε πόσο σημαντικός είναι ο άλλος για τη ζωή σας και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό... προτείνετε του να συζητήσετε ξανά το πρόβλημα την επόμενη ημέρα.


 flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.