Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

26 Μαρτίου 2013

Οι ασθένειες προκαλούνται από τα αρνητικά συναισθήματα

Οι ασθένειες προκαλούνται από τα αρνητικά συναισθήματα
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Πλύμουθ κατέδειξε πως οι ασθένειες προκαλούνται από τα αρνητικά συναισθήματα.

Όπως μεταδίδει το ikypros.com, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι γονείς που φωνάζουν στα παιδιά τους, τα θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα υγείας διότι η κατάσταση αυτή προκαλεί στρες.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 700 εθελοντές, οι 250 εκ των οποίων ήταν υγιείς, οι 150 έπασχαν από καρκίνο, καρδιοπάθεια ή άσθμα και οι λοιποί από άλλα νοσήματα.

Οι ερευνητές τους ρώτησαν εάν και πόσο συχνά τους τιμωρούσαν σωματικά ή λεκτικά οι γονείς τους όταν ήσαν παιδιά.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές διαχώρισαν την "σωματική και λεκτική τιμωρία", δηλαδή χαστούκια και φωνές, από την "κακοποίηση και το τραύμα".

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις των εθελοντών, όσοι έπασχαν από καρκίνο είχαν κατά 70% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί σωματική ή λεκτική κακοποίηση ως παιδιά, σε σύγκριση με τους υγιείς εθελοντές.

Αντίστοιχα, οι καρδιοπαθείς είχαν κατά 30% περισσότερες πιθανότητες και οι ασθματικοί 60% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί το ίδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το στρες νωρίς στη ζωή, με τη μορφή του τραύματος και της κακοποίησης, προκαλεί μακροπρόθεσμες αλλαγές στον οργανισμό οι οποίες προδιαθέτουν για εκδήλωση διαφόρων νοσημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.