Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

7 Φεβρουαρίου 2013

Πονόλαιμος: 5 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε

Αν πονάει ο λαιμός σας δοκιμάστε μερικούς φυσικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε προτού καταφύγετε στα φάρμακα. Ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα.

Πίνετε άφθονο νερό

Προσπαθήστε να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι όταν ο λαιμός σας είναι ερεθισμένος. Θα καταλάβετε ότι πίνετε αρκετό νερό αν τα ούρα σας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα και φαίνονται καθαρά. Πίνοντας πολλά υγρά οι βλεννογόνοι θα είναι καλά ενυδατωμένοι και το σώμα σας θα μπορεί να καταπολεμήσει πιο εύκολα τα βακτήρια που ευθύνονται για τον πονόλαιμο. Εκτός από νερό μπορείτε να πίνετε επίσης κοτόσουπες ή χυμούς φρούτων. Περιορίσετε τους καφέδες και το αλκοόλ γιατί προκαλούν αφυδάτωση.     


Κλείστε το στόμα σας!

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην αναπνέετε από το στόμα, γιατί έτσι προκαλείται ξηρότητα στο λαιμό και επιδεινώνεται το πρόβλημα. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, μια λύση είναι οι καραμέλες γιατί προκαλούν έκκριση σάλιου. Αν έχετε βραχνιάσει ή πονάει ο λαιμός σας, καλό είναι να μην μιλάτε ψιθυριστά, όπως κάνουν πολλοί, γιατί (σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι) με τον τρόπο αυτόν καταπονείτε τις φωνητικές χορδές σας. 


Κάντε εισπνοές

Για να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο μπορείτε να κάνετε και εισπνοές με ατμό από ευκάλυπτο ή χαμομήλι. Τα υγρά αυτά με τη μορφή υδρατμών φθάνουν ευκολότερα μέχρι τις χορδές σας. 


Πείτε ναι στο παγωτό! 

Αν πονάει ο λαιμός σας προτιμήστε μαλακές κρεμώδεις τροφές που μπορείτε να φάτε πιο εύκολα. Ένα γιαούρτι ή ακόμη και ένα παγωτό μπορούν να σας βοηθήσουν κάπως να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο.   Αν ο λαιμός σας είναι ερεθισμένος, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει φλεγμονή στις φωνητικές σας χορδές και το κρύο μπορεί να περιορίσει το οίδημα και τον ερεθισμό. Επίσης πολλοί γιατροί συστήνουν την κατανάλωση παγωτών και σε περίπτωση αμυγδαλίτιδας. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το παγωτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου. 


Κάντε γαργάρες με αλατόνερο 

Σύμφωνα με έρευνες οι γάργαρες με χλιαρό αλατόνερο μερικές φορές μέσα στην ημέρα μπορούν να περιορίσουν το οίδημα και να συμβάλλουν στην απομάκρυνση της βλέννας, απομακρύνοντας παράλληλα και τα ερεθιστικά βακτήρια που μας προκαλούν τη φλεγμονή. Βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αν η γεύση του αλατιού σας ενοχλεί προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι που και αυτό μαλακώνει το λαιμό. Μην καταπιείτε το μείγμα μετά τις γαργάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.