Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

6 Ιανουαρίου 2013

Γιατί τα σύγχρονα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί;

Όνειρο που μπορεί να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα είναι η απόκτηση παιδιού για πάρα πολλά ζευγάρια.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 50-80 εκατ. ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πρόβλημα της υπογονιμότητας αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες με τα ίδια ποσοστά.

Το πιο βασανιστικό όμως είναι ότι το 15-με 20% των ζευγαριών με προβλήματα υπογονιμότητας, αντιμετωπίζει ανεξήγητη στειρότητα καθώς δεν μπορούν να βρεθούν τα αίτια του προβλήματος.

Σε ότι αφορά στις γυναίκες οι σύγχρονες εργαζόμενες καθυστερούν όλο και περισσότερο να τεκνοποιήσουν, αλλά όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μετά την ηλικία των 35 χρόνων η αναπαραγωγική  ικανότητα μειώνεται δραματικά. Συμβουλεύουν δε πως αν μέσα σε χρονικό όριο 6 μηνών δεν συλλάβει μια γυναίκα οφείλει να κάνει ορμονική διερεύνηση.

Οι σύγχρονες τάσεις πάντως που επιβάλουν μεγάλη απώλεια βάρους που μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες και στη νευρική ανορεξία, είναι ότι χειρότερο για την τεκνοποίηση. Η διατήρηση του σωστού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Για τους άνδρες ο προβληματισμός των επιστημόνων είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς ένα μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 32%, το αίτιο της ανδρικής υπογονιμότητας παραμένει άγνωστο.


 thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.