Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

7 Ιανουαρίου 2013

Μείνετε ψύχραιμοι και θα ζήσετε περισσότερο

Ο θυμός και το άγχος έχει διαπιστωθεί πως είναι δολοφόνοι, αλλά μήπως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Μια μελέτη στην Ψυχολογία της Υγείας ανακάλυψε ότι, οι υγιείς ενήλικες με υψηλότερα επίπεδα επιθετικότητας, έχουν μειωμένη πνευματική λειτουργία από το γενικό πληθυσμό και οι ερευνητές πιστεύουν πως η βλάβη συσσωρεύεται σταδιακά με την πάροδο των ετών, κάνοντας κακό στην υγεία.


Έχει παρατηρηθεί πως, το πολύ και έντονο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, ακόμα και καρδιακή προσβολή, ενώ τα επίπεδα της κορτιζόλης σε ασθενείς με καρδιά, διαπιστώνεται πως είναι αυξημένα, ενισχύοντας τη θεωρία ότι το χρόνιο στρες συμβάλλει στην καρδιακή προσβολή, ακριβώς όπως και το οξύ στρες.

Εκ παραλλήλου, από το έντονο στρες –το οποίο προκαλείται και από το θυμό που αισθανόμαστε σε καθημερινές καταστάσεις- αυξάνεται η έκκριση των γαστρικών υγρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει αίσθημα καύσου στο στομάχι αλλά και να διαταράσσεται και η σωστή λειτουργία των εντέρων. Έτσι, μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και ο τρόπος που ο οργανισμός επεξεργάζεται το λίπος, αποθηκεύοντάς το στην περιοχή της κοιλιάς.   

Πάρτε λοιπόν, μια βαθιά ανάσα, μετρήστε μέχρι το 10 και τεντωθείτε σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι την επόμενη φορά που θα νιώσετε πιεσμένοι, έτοιμοι να εκραγείτε ή απλά πολύ αγχωμένοι. Θα διαπιστώσετε πως μετά θα νοιώθετε πολύ καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να γελάτε δυνατά και από καρδιάς όποτε βρίσκετε την ευκαιρία και μη δίνετε μεγάλη σημασία σε γεγονότα που αν τα αφήσετε να προσπεράσουν δεν θα έχουν τελικά καμιά ουσιαστική επιρροή στη ζωή σας.

Η ζωή είναι πολύ μικρή και πολύτιμη για να καταστρέφουμε μόνοι μας τον οργανισμό μας…



 capitalhealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.