Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

4 Ιανουαρίου 2013

Και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, αλλά δεν ξέραμε τίποτα σχετικό για τους άνδρες. Πρόσφατη μελέτη (Muehlenhard, 2010) σε δείγμα 180 ανδρών και 101 γυναικών έδειξε πως και τα δύο φύλα προσποιούνται οργασμό, αν και πιο συχνά οι γυναίκες (50%) απ’ ό,τι οι άνδρες (25%).

Η πλειονότητα των ανδρών και γυναικών ανέφερε πως προσποιήθηκε οργασμό κατά τη διάρκεια κολπικής διείσδυσης, ενώ πιο σπάνια σε στοματικό σεξ ή άλλες πρακτικές.

Επίσης, η πλειοψηφία και των δύο φύλων ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη επαφή δεν είχαν πάρει οι ίδιοι την πρωτοβουλία να κάνουν σεξ, ενώ αρκετοί ανέφεραν πως δεν είχαν σεξουαλική διάθεση. Η προσποίηση οργασμού ήταν περισσότερο πιθανή όταν είχε γίνει μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως στο δείγμα των ανδρών.

Ποιοι είναι οι λόγοι που προσποιούνται οι άνδρες οργασμό;
Οι άνδρες, περισσότερο από τις γυναίκες, ανέφεραν πως προσποιήθηκαν όταν δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό είτε επειδή είχαν πιει πολύ είτε επειδή είχαν προηγούμενο οργασμό την ίδια μέρα. Επίσης, συχνός λόγος ήταν το ότι ήθελαν να τερματίσουν την επαφή.

Το 82% των ανδρών (και το 61% των γυναικών) ανέφερε πως ήθελε να διακόψει την επαφή γιατί ήθελε να κοιμηθεί ή είχε κουραστεί. Αλλος λόγος για την προσποίηση ήταν να μη στενοχωρήσουν τη σύντροφό τους (ο λόγος αυτός ήταν συχνός και στα δύο φύλα, αλλά πιο πολύ στις γυναίκες).
Η μελέτη αυτή δείχνει καθαρά πως και στους άνδρες συχνά διαφέρει αυτό που συμβαίνει από αυτό που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να συμβαίνει. Φαίνεται πως οι μύθοι ότι «οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ» και «ο ένας είναι υπεύθυνος για τον οργασμό του άλλου» εξακολουθούν να υπάρχουν παρά το ότι προκαλούν δύσκαμπτες σεξουαλικές πρακτικές.

Η Εύη Κυράνα (www.kirana.gr) είναι ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτρια του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.