Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

15 Μαρτίου 2013

Τα αυγά διώχνουν τη νύστα

Τα αυγά διώχνουν τη νύστα
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία έδειξε πως ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τη νύστα και να είστε σε εγρήγορση, είναι να φάτε ένα αυγό!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στο ασπράδι είναι πολύ αποτελεσματικές για άμεση τόνωση.

Η συνήθης τακτική μας είναι να καταφεύγουμε σε υδατάνθρακες σε σοκολάτες, μπισκότα και γλυκά που όμως δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ η κατανάλωση αυγών επηρεάζουν τα διάφορα θρεπτικά συστατικά τα εγκεφαλικά κύτταρα που μας κρατούν ξύπνιους, αυξάνοντας την ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού.

Ένα μείγμα όμοιο με το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του ασπραδιού του αυγού ενεργοποιούσε αυτά τα κύτταρα, διεγείροντας την παραγωγή του διεγερτικού ορεξίνη, ενώ αντιθέτως η ζάχαρη, εμπόδιζε την παραγωγή της.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Neuron" υποδηλώνει πως αν πρέπει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε ψωμί με μαρμελάδα ή σε αυγά με ψωμί, πρέπει να προτιμήσει το δεύτερο.

Αν και οι δυο επιλογές περιέχουν παραπλήσιο αριθμό θερμίδων, η πρωτεΐνη του αυγού ωθεί τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει.

radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.