Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

27 Μαρτίου 2013

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει το μυαλό

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Η ακολούθηση των επιταγών της μεσογειακής διατροφής μπορεί να βοηθήσει το μυαλό μας να διατηρηθεί υγιές καθώς γερνάμε, σύμφωνα με μία νέα, συνεχιζόμενη μελέτη.
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ruch, στο Σικάγο, παρακολουθούν 4.000 εθελοντές, οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια υποβάλλονται ανά τριετία σε αξιολόγηση της νοητικής λειτουργίας τους. 

Οι εθελοντές είχαν ηλικία 60 ετών και άνω όταν άρχισε η μελέτη.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα της μελέτης, όσοι ακολουθούν πιο πιστά απ’ όλους τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής μοιάζουν να είναι προστατευμένοι από τη νοητική φθορά που συχνά επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου.
Η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τη μετρημένη κατανάλωση κρέατος και την μετρημένη κατανάλωση κρασιού και δημητριακών ολικής αλέσεως.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την δρα Κρίστι Τάνγκνεϋ, συνιστούν στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών να προσθέσουν περισσότερα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια στη διατροφή τους, εάν θέλουν να βελτιώσουν τη μνήμη και τις άλλες παραμέτρους της νοητικής λειτουργίας.
Η μελέτη παρουσιάσθηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.


Πηγή : Web Only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.