Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

6 Μαρτίου 2013

4+4 τρόποι να πεις αντίο στο κρυολόγημα

4+4 τρόποι να πεις αντίο στο κρυολόγημα
Για να μην είναι το κρυολόγημα το κυρίαρχο θέμα και  αυτού του χειμώνα πάρα τα μέτρα σου....


Ασκήσου
Η άσκηση προλαμβάνει το κρυολόγημα. Μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έδειξε ότι όσοι περπατούσαν κάθε μέρα είχαν κατά 25% λιγότερα κρυολογήματα απ' ότι εκείνοι που έκανα καθιστική ζωή.
 
Κοιμήσου περισσότερο
Μόλις 30 με 60 λεπτά επιπλέον ύπνος τη νύχτα αρκούν για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου. Ο ύπνος είναι μια επανορθωτική διαδικασία και απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν νιώθεις κουρασμένη, μην αντιστέκεσαι στον ύπνο. Είναι ο τρόπος που ο οργανισμός σου σε ειδοποιεί ότι χρειάζεται να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες του.
 
Περιόρισε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη που περιέχει 1 μόνο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να μειώσειτη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 30% μέχρι και για 3 ώρες. Πώς; Ακινητοποιώντας μερικά ανοσοποιητικά κύτταρα και μειώνοντας την ικανότητά τους να περιβάλλουν και, τελικά, να καταστρέφουν τα βακτήρια.
 
Προσοχή στα μικρόβια
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 50-80% των αναπνευστικών λοιμώξεων μεταδίδονται από χερούλια πόρτας, χειραψίες, ακουστικά τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα στα οποία έχουν ακουμπήσει αυτοί που πάσχουν.
 
Extra Shape Tips
Οι ειδικοί συμβουλεύουν:
  1. Μη χαιρετάς δια χειραψίας και μη φιλάς άτομα με γρίπη ή κρυολόγημα.
  2. Πλένε συχνά και καλά τα χέρια σου με σαπούνι και χλιαρό νερό.
  3. Μην τηλεφωνείς με το στόμα κολλημένο στο ακουστικό.
  4. Απόφυγε το συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους. Οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων μεταδίδονται εύκολα στο περιβάλλον του σπιτιού ή της εργασίας, ενώ το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μετάδοσή τους έως την εμφάνιση της λοίμωξης είναι από 2 έως 5 ημέρες.
 πηγή:shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.