Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

5 Ιανουαρίου 2013

Τι προσφέρει η κάθε βιταμίνη στα παιδιά;

Πολύς λόγος γίνεται για τις ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών. Τι προσφέρει όμως...

κάθε μία ξεχωριστά στην καλή υγεία τους;

• Βιταμίνη Α: συντελεί στην υγεία του δέρματος και των ματιών. Τη βρίσκουμε στο συκώτι, το γάλα, τα τυριά, το βούτυρο, τα αβγά, το κοτόπουλο, το σπανάκι, τα καρότα και το μουρουνέλαιο.

• Βιταμίνη Β: διευκολύνει τον οργανισμό να παίρνει ενέργεια από τις τροφές. Τη βρίσκουμε στο κρέας, το γάλα, τα τυριά, το συκώτι, τα αβγά, το ψωμί ολικής αλέσεως, τη βρόμη και τη μαγιά της μπίρας.

• Βιταμίνη C: βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και ενισχύει την άμυνά του. Τη βρίσκουμε στα φρούτα και τα λαχανικά.

• Βιταμίνη D: δυναμώνει τα δόντια και τα κόκαλα. Τη βρίσκουμε στο συκώτι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά και το μουρουνέλαιο.

• Βιταμίνη Ε: είναι σημαντική για το αίμα και τους μυς. Τη βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά, το βούτυρο, τα τυριά, τα αβγά, το ψωμί, τα καρύδια και τα αναποφλοίωτα δημητριακά.

• Βιταμίνη Κ: βοηθά το αίμα να διατηρεί τη σωστή πυκνότητα. Υπάρχει στα πράσινα λαχανικά, το συκώτι και το κουνουπίδι. Το 37% των παιδιών της προσχολικής ηλικίας παίρνουν επιπλέον βιταμινούχα σκευάσματα. Και όμως, στα υγιή παιδάκια, οι βιταμίνες χορηγούνται και αξιοποιούνται μέσα από τις τροφές και όχι από φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και συμπληρώματα. Ποτέ μη δώσετε τέτοια σκευάσματα στο παιδί σας χωρίς να συμβουλευθείτε τον παιδίατρο, γιατί η υπερδοσολογία είναι συνώνυμη με την τοξικότητα.
 
 
 Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.